Artiklar

TV: Så blir sommarstugebåten ett bra köp

Många vill gärna ha en öppen båt till sommarstugan, en enkel båt med en rätt liten utombordsmotor som passar för fiske, bad och kortare utflykter. Men vad ska man tänka på innan man slår till bland annonserna? Vi Båtägares Mikael Mahlberg ger dig tipsen.

Text: • 2014-05-27 Uppdaterad 2014-05-27
Guide: Så får du båten att se ny ut
Guide: Att sälja båt på nätet
Köp & Sälj: Båtmarknad på Livetombord.se
Forum: Båt till landet

1. Ingen vet hur gammal en plastbåt kan bli, men den kan ha skadats vid grundstötning eller under transport. Kolla skrovet efter skador.

2. Fundera på om du vill ha rattstyrning eller inte. Ska du köra längre turer är det skönt att styra båten med ratt, på kortare resor går det utmärkt att köra utombordaren med rorkulten. Om du köper en båt med enbart rorkult slipper du dessutom problem med en trilskande styrning.

Leta begagnad båt på vår Båtbörs

3. Se till att motorn är tillräckligt stor, så att båten planar upp med hela familjen och packning ombord. En fyrametersbåt behöver minst 15-20 hästar för att plana.

4. Säger ägaren att motorn går som en klocka? Kolla själv, provkör båten om den ligger i vattnet. Annars kan du starta motorn med riggen i en tunna och låta den gå ett tag.

5. Pruta! Det finns massvis med begagnade båtar till salu, så försök att få ned priset. 


Text: • 2014-05-27
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen