Nimbus 43 Nova är också en riktigt snygg båt. Foto: Nimbus

Artiklar

Engelsmännen älskar Nimbus 43 Nova

När Nimbus 42 Nova kom så hyllade engelska båttidningen Motor Boat & Yachting den och testaren sa att han skulle köpa en själv om han hade haft råd. I den här filmen hyllar tidningen efterföljaren Nova Nimbus 43 Nova som den perfekta begagnade båten.

Text: • 2015-10-23

TV: Vi provkör nya Nimbus 305 Coupé

Bilder: Nimbus fem bästa

Självaste Pelle Petterson stod bakom lyxkonceptet Nimbus 42 Nova och Nimbus 43 Nova från 2010 var en uppdatering av bobåtssuccén från 2006. Anledningen till att båtarna fallit engelsmännen på läppen har nog att göra med att Pelle lämnat efter sig en väldigt genomarbetad båt med känsla för detaljer och kvalitet. Nimbus var också 

Den kanske främsta orsaken till att modellerna blivit så eftertraktade, förutom att båtarna är utmärkta semesterbåtar, är nog deras goda köregenskaper. Chris Jefferies från M&Y håller också med om det och kallar båten för en riktig förarbåt med väldigt bra sikt och rörlighet för skepparen. 

Nimbus 42 Nova tillverkades på Storebro och fick därför också smak av det småländska träarbetet. Det bästa av svenskt båtbyggande i en båt kan man kanske säga. 


Text: • 2015-10-23
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top