Artiklar

TV: Fem riktigt jobbiga lyxbåtsolyckor

Stora fina båtar gjorda för livsnjutning är en dröm för väldigt många. Kanske tänker man också att de stora lyxiga båtarna är immuna mot problem och haverier, där de kommer glidande så majestätiskt. Men icke. Här kommer några exempel på när finbåtarna hamnar i olika former av jobbiga knipor.

Text: Redaktionen • 2015-10-29 Uppdaterad 2021-06-09

Bilder: Lyxbåten som lurar dig totalt

Bilder: 75-åriga Thunderbird har dubbla V12:or på 3000 hk

Bara för att man har en stor fin Princess 62 behöver man inte vara en skeppare av rang. Här smäller båten i trots att bogproppelrarna kör för fulla muggar. 

 

 

 Här går det på tok för fort in mot kaj. Alltid härligt med en hårt dömande publik. Kraschen inträffade i Split i Kroatien. 

 

 

Det här är mardrömsbilder för italienska lyxbåtsvarvet. Ägaren har så dålig koll på sin båt att hen kört rakt under en låg bro och i stort sätt hyvlat av hela flybridgen. 

 

 

Här har en turkisk affärsman kört på grund med sin lyxbåt. Resultatet blev att hela båten sjönk. Alla ombord klarade sig utan skador. 

 

 

Den här 80 miljoners lyxyachten sjönk vid sjösättning. Sedan visade det sig att någon tolkat en siffra fel i byggprocessen. Likt skeppet Vasa var den dömd att gå under. 

 

 


Text: Redaktionen • 2015-10-29
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top