Kinesiska Dongfeng är första båt i vattnet efter att den renoverats för 10 miljoner kronor.

Artiklar

TV: Första båten sjösatt inför nästa Volvo Ocean Race

Kinesiska Dongfeng är första båt ut på vattnet inför höstens Volvo Ocean Race. Kolla in de första seglingsbilderna på båten – som just fått en renovering för 10 miljoner kronor.

Text: Jens Augustinsson • 2017-02-27 Uppdaterad 2021-06-09

Kinesiska Dongfeng Race Team övverraskade nog de flesta när de tog en tredjeplats totalt i förra Volvo Ocean Race, 2014-2015. Med flera oerfarna kinesiska seglare ombord var det nog få som trodde att de skulle klara sig så bra.

Hade det inte varit för ett mastbrott strax före rundningen av Kap Horn, så hade de säkert varit med och fajtats om totalsegern. En av dem som bidrog till Dongfengs framgång var svenska seglaren Martin Strömberg, som tidigare bland annat varit med och vunnit Volvo Ocean Race på den franska båten Groupama 4, 2011-2012. Han kommer inte finnas med på den kinesiska båten den här gången, då mycket tyder på att han själv försöker få ihop en svensk båt till kommande upplaga av tävlingen.

En som dock återvänder är den franska skepparen Charles Caudrelier. Han har än så länge inte annonserat någon besättning. Men så här långt är det sagt att de precis som förra gången ska segla med en blandning av kineser och västerlänningar. De har också sagt att de ska utnyttja möjligheten att ha kvinnlig besättning ombord.

En ny båt byggs och alla sju båtarna från förra Volvo Ocean Race renoveras nu för cirka 10 miljoner kronor styck. Först ut fån renoveringen är alltså Dongfengs båt.

TV: Volvo Ocean Race-båtarna renoveras för mångmiljonbelopp – per båt

Och första båten i nästa Volvo Ocean Race är…

TV: Mycket godis för kappseglaren på Allt för sjön


Text: Jens Augustinsson • 2017-02-27
ArtiklarLivetOmbordJorden*runt-seglingKappseglingVolvo*Ocean*Race
Scroll to Top