Artiklar

TV: Grekiska kustbevakaren sänker båt med 60 flyktingar

Den här filmen visar det lägsta formen av mänskligt beteende. Det hela utspelade sig den 12 november och filmades av en turkisk kustbevakare.

Text: • 2015-11-23

Sjöräddningen: Fem saker du ska låta bli på sjön

TV: Här försvinner kranbilen och båten ner i djupet i Norrtälje

Flyktingkatastrofen på Medelhavet skördar varje dag oskyldiga liv. Det handlar om vanliga människor ofta kvinnor och barn som riskerar allt för att komma bort från krig och död. I den här filmen ser vi en man som inte har någon empati med dessa människor och trots att han är kustbevakare faktiskt sänker gummibåten med 60 flyktingar från Syrien. Med en vass stav hugger han hål i gummibåten som långsamt börjar sjunka. 

Den grekiska kustbevakningsbåten lämnar sedan båten åt sitt öde. Som tur var fanns den turkiska kustbevakningsbåten precis intill och lyckas rädda människorna i båten. Efter detta har den turkiska kustbevakningen utryck starka klagomål mot den grekiska för incidenten, skriver The Independent.

Human Rights Watch har tidigare euppmärksammat att grekiska kustbevakningsbåtar har agerat på liknande sätt tidigare. Enligt HRW så är det ett sätt att göra båtarna obrukbara, så att de i stället måste gå mot den turkiska kusten i stället för mot Grekland, skriver The Independent. 

Svenska sjöräddningen är ju verksam i dessa vatten och här kan du skänka pengar till deras projekt Gula båtarna.  

 


Text: • 2015-11-23
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top