Artiklar

TV: Här är den galnaste båtträffen du har sett

För alla oss som längtar efter att komma ut på sjön för att få lugn och ro ser den här båtträffen ut som rena mardrömmen. Kolla in hur man lever (galet) båtliv i soliga Florida.

Text: Jens Augustinsson • 2016-06-01 Uppdaterad 2021-06-09

Tillställningen kallas för Boca Bash och den utspelar sig i en stor havsbassäng i Boca Raton i Florida. Eventet har vuxit för varje år och i april i år såg det så här galet ut.

Vad är det då som föranleder att en så här stor mängd båtar och människor samlas på en så lite yta? Ja, egentligen finns det ingen bättre förklaring än att folk vill träffas och bada och bärsa. Eller som en amerikansk sajt beskriver tiillställningen: “Det är en massa människor som samlas för att det utlovas sol, musik och energi. Energin från tusentals människor på båtar, flottar, tuber, jet skis, paddelbrädor och i princip allt annat som flyter. Det är helt enkelt The Boca Bash!”

Den svenska så kallade seglarveckan, som brukar ge upphov till en del huvudvärlk hos ordningsmakten och närboende när den drar fram längs den svenska bohuskusten känns som en lätt sommarbris i jämförelse. Och tur är väl det. Efter att ha sett de här filmerna så undrar man ju ändå lite om de inte har fått fullständig solsting i Florida. 

TV: Här stoppar kustbevakningen båtfesten

TV: Här kastar kaptenen av störiga tonåringen


Text: Jens Augustinsson • 2016-06-01
ArtiklarLivetOmbordOtroligt
Scroll to Top