Artiklar

TV: Här är nätets roligaste hembyggen

Hembyggda båtar är kanske inte de sjödugligaste och snyggaste. Men roliga och annorlunda är de desto oftare. Här har vi samlat ihop några av de roligaste och knasigaste båtarna vi kunnat hitta.

Text: • 2016-06-30 Uppdaterad 2021-06-09

Nora of San Fransico har ju propotioner och linjer som får alla riktiga båtdesigners att gråta. Men som kompisprojekt var det nog riktigt roligt. Att vid sjösättningen se att den faktiskt flyter måste ha varit ett stort ögonblick. Dock skulle jag inte följa med på några längre turer ute på Stilla havet. 

Den här plywood-lådan känns inte helt stabil och Brian Davis som är mannen som byggt den verkar totalt livrädd när han puttrar fram med den lilla elmotorn. Man kan undra hur många turer det blev? Brian har en Youtube-kanal där han visar filmer på andra hemmabyggen.

Det här är hemmabygge i den högre skolan. Far och son har knåpat ihop en foilande sak med bärplan av det stabilare slaget. Fantastiskt att den lyfter med endast en utombordare på 5 hästar. Vilken triumf.

Ronny Hilersson byggde sin jetbåt genom att plocka ihop en medfaren Joker 16 sportbåt med jetagregatet från en tolvmeters brandbåt. Motorn är från en gammal Volvo V70, men har trimmats upp till 400 hästar. Toppfarten är 60 knop och det kommer Ronny lätt upp i när han kör på ån.

Paul Elkins har byggt den här väldigt gulliga lilla båten. Perfekt att puttra omkring där andra båtar inte får plats. Paul har också byggt ett praktiskt bord framför sig i sittbrunnen så att han kan avnjuta lunchen till sjöss. 

Så blir straffet om du bryter mot lagen på sjön

TV: Leif-Ivan kör på grund med sin 10-miljonersbåt


Text: • 2016-06-30
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen