Artiklar

TV: Här återupplever US Coastguard tidernas svåraste räddningsinsats

Nya filmen The Finest Hours berättar historien om den svåraste sjöräddningen i USAs historia. Här är filmen när kustbevakningen återupplever det brutala vädret i en övning – på samma plats där filmen utspelar sig.

Text: Jens Augustinsson • 2016-02-24 Uppdaterad 2021-06-09

Trots att den här filmen är tagen uppifrån luften går det inte att ta miste på att vågorna är höga. Hela båten dränks när den möter vågor på upp emot 4 meter.

Bilderna är filmade den 9 februari i år när den 42 fot långa räddningsbåten från amerikanska kustbevakningens räddningsstation i Chatham, Massachusetts, är ute och övar på hur man tar sig igenom vågor på bästa sätt.

Just den här räddningsstationen blev världskänd nyligen, då filmen “The Finest Hours” släpptes. Den handlar om hur en räddningsbåt härifrån under fruktansvärda väderförhållanden räddar 32 besättningsmän från den nödställda oljetankern SS Pendleton. Fartyget bröts i två delar mot ett rev utanför Chathams kust 1952 och de fyra besättningsmännen på räddningsbåten lyckades rädda 32 av fartygets 41 personer ombord och föra dem i säkerhet i land.
Händelsen räknas som en av de svåraste räddningsinsatserna i den amerikanska kustbevakningens historia.

Se trailern till “The Finest hours” här nedanför.

 

 

TV: Här rider Interceptor 48 ut stormvågorna på tio meter

TV: Här stormtestas Barracuda äntligen

TV: Safehaven Barracuda vänds upp och ner


Text: Jens Augustinsson • 2016-02-24
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top