Artiklar

Debatt: Har vi slutat hjälpa varandra på sjön?

Den här skepparen har trasslat till det ordentligt för sig i det smala sundet och går på grund. Då reagerar övriga besättningar på ett märkligt sätt. Hur skulle du ha agerat?

Text: Redaktionen • 2017-11-27 Uppdaterad 2021-06-09

Den här filmsekvensen innehåller essensen av svensk båtsommar. Båtar som ligger tryggt förtöjda i en mysig naturhamn och nöjda båtmänniskor som njuter i sittbrunnarna.

Mitt i idyllen utspelar sig dock plötsligt ett dråpligt skådespel. En stor segelbåt försöker backa ut ur den smala hamnen. Men fören fångas snart av vinden och båten går på grund inte en utan två gånger på vägen ut.

Det kanske inte är den bästa planering och båthantering vi har sett. Men det är inte heller det bästa uppförande vi har sett bland de människor som befinner sig på båtarna runt omkring. På filmen syns tydligt i alla fall två gummijollar som tillhör andra gästande båtar, men ingen gör under den 3 och en halv minut långa sekvensen en enda ansats att ge sig ut i sin jolle för att hjälpa segelbåten som har problem.

Borde besättningarna i de andra båtarna ha agerat annorlunda? Vad hade du gjort i samma situation? Skriv gärna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

 

Debatt: Bort med elitismen från båtlivet

Han ger alla en chans att få uppleva båtliv

Detta är förarlösa båten som kör bättre än du


Text: Redaktionen • 2017-11-27
ArtiklarBåtnyttDebatt
Rulla till toppen