Swan firar 50 med en cruiser/racer med ultramodern design – och brittisk press gillar vad de ser. Foto: Nautor´s Swan

Artiklar

TV: Brittisk press hyllar Swans jubileumsbåt

Finska segelbåtsvarvet Swan fyller 50 år och passar på att ge sig själva en riktigt storslagen 50-årspresent. Brittiska seglingstidningen Yachting World stämmer in i hyllningskören – både till varvet och den nya läckra 50-fotaren. Följ med ombord på Club Swan 50.

Text: Jens Augustinsson • 2016-11-15 Uppdaterad 2021-06-09

50-årsfirande finska Swan har ett närmast mytiskt skimmer runt sig. Varvet fick en närmast perfekt start när de bara sju år efter starten hade en vinnarbåt i det allra första Whitbread Round The World Race, 1973-74. Mexikansk-flaggade Swan 65an Sayula II satte varvet på världskartan direkt.

Brittiska journalisten Toby Hodges på Yachting World säger att ”när jag växte upp var Swan-båtarna alltid seglingsvärldens pinuppor”. Vad han menar med det kanske förtydligas i filmen nedan, där han hyllar varvets 50-årspresent till sig själva, en lyxig 50-fotare (så klart) med linjer så moderna att de nästan tillhör framtiden. I alla fall om man får tro Toby Hodges.

Vi kan inte annat än hålla med om att det är en riktigt läcker båt. Följ med ombord och kolla in något av det coolaste som finns i segelbåtsväg just nu.

TV: Kliv ombord på Swans superlyxiga flaggskepp

TV: Volvo Ocean Race-båtarna renoveras för mångmiljonbelopp – per båt

Här är Garmins nya sjökortsplottrar


Text: Jens Augustinsson • 2016-11-15
ArtiklarLivetOmbordKappseglingSegelbåt
Rulla till toppen