Artiklar

TV: Här kör han i nära 100 knop – på tre kanotskrov

Amerikanerna älskar sina flytande groggverandor. De gillar också att motorisera dem ordentligt. Eller vad sägs om Brad Rowland's niometerbåt med 900 hästar i aktern? Kolla in när han pressar upp det något svajiga ekipaget i närmare 100 knop!

Text: Jens Augustinsson • 2017-01-09 Uppdaterad 2021-06-09

Att bygga en flytbrygga i altanvirke, sätta staket runt, ett parasoll i mitten och en 10-hästare i aktern är en sommarfavorit på många håll här i landet. I USA tar de dock sina flytande groggverandor på största allvar. Där finns det en hel industri som bygger riktigt påkostade partyplattformar med hela soffgrupper ombord. I sann amerikansk anda har de inte sällan också en ordentlig motor på akterspegeln. 

En som tagit det där några steg längre är Brad Rowland, som inte nöjde sig med en utan tre tvåtakts Mercury Optimaxmotorer, på vardera 300 hästar. Med det här galna ekipaget, som i princip ser ut som en brygga som parkerats ovanpå tre kanoter, har han vid ett flertal tillfällen tagit sig till fartfesten Lake of the Ozarks shootout för att testa båtens fartresurser.

I filmen nedan når han som snabbast 93 knop. Han var dock tillbaka vid ett senare tillfälle och då lyckades han pressa upp ekipaget i hela 99 knop.

Kolla in filmen med hans galna färd.

TV: Här gasar de fullt med livsfarliga hemmabyggen

TV: Här drar V8-laddade träskbåten iväg som en dragracebil

TV: Felix sexmetersbåt med Big Block gör 100 knop


Text: Jens Augustinsson • 2017-01-09
ArtiklarLivetOmbordOtroligt
Rulla till toppen