Artiklar

TV: Här kraschar dragracebåten i 208 knop

Dragracebåtar kan nå farter upp till 230 knop. Så här såg det ut i helgen när den oerhört duktige föraren och världsrekordinnehavaren från 2015, Scotty Lumbert kraschade med sin båt på 8000 hästkrafter i en fart av 225 knop.

Text: • 2016-08-16 Uppdaterad 2021-06-09

Scotty Lumbert tävlar även i år med Spirit of Texas, men den här säsongen har det gått motigare. I stället är det Nitrochordiac och Bryan Sanders som leder toppklassen i dragrace. Nu i helgen tog han hem racet i Marble Falls i Texas.

Samtidigt råkade Scotty ut för en krasch där hans båt på 8000 hästkrafter först började brinna. Alla som såg på måste ha trott att nu var det över för mästaren, då farten vid kraschen var 225 knop. Den skyddande förarkapseln frigjorde sig dock precis som den skulle och Scotty kunde föras med helikopter till Austin för intesivvård. Senare visade det sig att han haft otrolig tur och klarat sig undan med en bruten arm, hjärnskakning och frakturer ansiktet. Scotty hålls dock fortfarande nersövd för att hans huvudskador ska få mer tid att läka, skriver Highlandernews.com. 

Förra året dog föraren Mike Fry under Lake Fest. Det var det första dödsfallet i loppets 25-åriga historia. 

Här kan du läsa mer om båtarna i Top Fuel Hydroplane-klassen. 

 

TV: Här kraschar dragracebåten i 208 knop
Klicka på bilden för att se filmen. Foto: Pamela Schott

Filmen här under är från när Scotty Lumbert kraschade 2013. 

TV: Så ser det ut när man släpper loss 8000 hästkrafter

TV: Vi åker med i Leif-Ivans Cigarette 2150 hk


Text: • 2016-08-16
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen