Artiklar

TV: Här krossar valen segelbåten

Det här klippet är så galet osannolikt att det knappt finns. En Sydkaparval kastar sig upp ur vattnet och landar rakt på en segelbåt. Läs mer om olyckan här nere.

Text: • 2015-05-04 Uppdaterad 2021-06-09
Kvinna dog när val kraschlandade på båt
TV: Så är det att köra 4X400 Mercury Verado
TV: Vi åker Dubaipolisens X-cat i 74 knop
Nya båtministern vill införa båtkörkort

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

Den märkliga olyckan inträffde utanför Kapstaden i Sydafrika 2010. Den enorma Sydkaparen på 40 ton landade rakt på båten som fick ta en ordentlig smäll under närkontakten. 

Båten seglades av ett par som driver en seglarskola i Kapstaden. De höll på att ta bilder till sin Facebook-sida när olyckan inträffade. De kunde se valen närma sig, men då de inte hade någon motor på båten så kunde de inte köra undan. 

Efter olyckan spekulerades det i om paret hade retat upp valen som då hade gått till attack. Paret själva hävdade att de var oskyldiga till att ha stört valen och att de bara haft otur med en val som inte märkt (valar har dålig syn) att de var där, då de inte hade någon motor igång. 

Den här gången skadades ingen allvarligt i olyckan, men tidigare i år gick det värre. En kanadensisk valturist avled när en val kraschlandade på valskådarbåten utanför Cabo San Lucas i Mexiko. 

TV: Här krossar valen segelbåten
Se också: Här slåss fartyget mot enorma orkanvågor

Text: • 2015-05-04
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top