Artiklar

TV: Här tappar de lyxbåten vid sjösättningen

Sjösättningstider just nu och då får man hoppas att det inte går så illa för er som det går för den här båten i klippet här nere. Ovanligt med sådant slarv i Sverige, men förra året var det i alla fall en stor kran som följde med båten ner i vattnet i Norrtälje. I övrigt så är det kul om det mesta är klart när båten ska i och därför har vi satt ihop en guide för vad som är bra att tänka på vad det gäller vårrustning. Efter en lång vinter är det lätt att känna sig ringrostig. För PB berättar åtta vanliga båtägare om sina vårrustningsrutiner, och två proffs avslöjar några av sina bästa knep. Till sist tipsar vi om några nyheter på butikshyllorna som underlättar jobbet att göra båten vårfin. Artikeln finns att köpa här för 29 kronor. Lycka till!

Text: • 2015-04-21
Tema: Vårrustning
TV: Här hyvlar de av flybridgen under en bro
TV: Här slåss fartyget mot enorma orkanvågor
TV: Här råkar polisbåten sänka daycruisern

Köp vår stora temaartikel om vårrustning här

Det är ju smidigt om man kan backa ner båten med bil. Men det gäller att ta det försiktigt så inte bilen hänger med hela vägen. I filmen här nere har detta hänt. 

En olycka där kranbilden åkte i sjön vid sjösättning inträffde i Norrtälje förra maj. Då lyckades kranföraren att hoppa i vattnet och klarade sig utan några men. 


Text: • 2015-04-21
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top