Artiklar

TV: Här tävlar racebåten mot flygplanet – vem vinner?

Lake of the Ozarks shootout är en riktig fest för folk som gillar båtar och fart. Det som började som en tuppfäktning om vem som hade snabbast båt har nu växt till en åttadagarsfestival i hjärtat av Missouri i USA. Kolla in den sköna tävlingen där ett flygplan rejsar mot en båt. se även när det bjuds på fartrekord.

Text: Jens Augustinsson • 2016-04-29 Uppdaterad 2021-06-09

Lake of the Ozarks Shootout i hjärtat av Missouri är en tvådagarshändelse som enbart handlar om folk, fart och fest. Det bjuds på Poker Run, höghastighetskörning och en hel massa annat.

Och i kategorin en hel massa annat händer det en riktigt häftig grej. Amerikanerna är ju bra på välgörenhet och varje år hålls en auktion under festivaldagarna där pengarna går till välgörenhet. Och bara mellan åren 2008-2012 samlade man in över 2,6 miljoner kronor som man skänkt till olika lokala organisationer.

Kolla också in filmen nedan från 2014 då båten Spirit of Quatar, som vanligtvis tävlar i klassen Superboat Unlimited, kom till fartfesten i Missouri och slaktade det tidigare fartrekordet, som löd 194,5 knop, genom att köra en repa i imponerande 212 knop.

TV: Nya Cigarette Marauder SS – värstingarnas vrålåk

TV: Här åker de vattenskidor i 120 knop

TV: Han åker vattenskidor – efter flygplanet


Text: Jens Augustinsson • 2016-04-29
ArtiklarLivetOmbordMotorbåtOtroligt
Scroll to Top