TV: Här upptäcker de överlevaren i det sjunkna fartyget

Artiklar

TV: Här upptäcker de överlevaren i det sjunkna fartyget

I december 2013 sjönk bogserbåten Jascon IV utanför Nigeria. Kolla in den här thrillern till film där dykarna som är där för att ta hand om de döda får en överraskning som inte liknar något ni sett.

Text: • 2015-10-06

TV: Här försvinner kranbilen och båten ner i djupet i Norrtälje

TV: Så tar du hand om inombordaren inför vintern

Nyheten om fartygskocken Harrison Okene som klarade sig levande i en luftficka på 30 meters djup fascinerade världen för två år sedan. Videon när det sydafrikanska dykarteamet hittar honom är bland det mest nervpirrande som någonsin spelats in med kamera och tåls att se hur många gånger som helst. En total mardrömssituation får ett slut som taget ur en Hollywood-film. När det hände stod själva nyheten ivägen för hur fantastisk själva filmen från räddningen är. 

Men trots att det var en fantastisk historia får man inte glömma att resten av besättningen på tolv man drunknade och att Harrison var ordentligt omskakad efter att ha befunnit sig blöt och nedkyld i becksvart mörker i över tre dagar på havets botten. 

– Jag befann mig i vattnet i totalt mörker och tänkte bara att “det här är slutet”. Jag trodde att vattnet skulle fylla hela rummet, men det gjorde det inte, sa Harrison Okene till nyhetsbyrån Reuters.

Dykarna gav Harrison lufttuber och en kommunikationsradio så han kunde följa med upp till ytan. Där vårdades han sedan i en tryckkamare i 60 timmar innan han kunde komma ut till sina släktingar och vänner. 

Se filmen från 5.10 in i filmen och förbered er på att sätta kaffet i vrångstrupen. För er som inte orkar vänta så välj klipp nummer två, där det händer grejer med en gång. 

TV: Här upptäcker de överlevaren i det sjunkna fartyget
Bogserfatyget Jascon IV förliste utanför Nigerias kust.
TV: Här upptäcker de överlevaren i det sjunkna fartyget
En lång tid efter olyckan hade Harrison svårt med det normala livet.

Guider: Så fixar du båten själv

Knopskola: Båtlivets fem viktigaste knopar

Gratis båttester av Buster

Gratis båttester av Yamarin, Finnmaster och Jeanneau


Text: • 2015-10-06
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top