1330910.jpg

Artiklar

TV: Här visar Foppa Anytecs nya monster med 1600 hk

Anytec har tagit fram en ny monsterbåt som kan fås monterad med hela fyra stycken Mercury 400-hästare. Peter "Foppa" Forsberg som är delägare i Anytec blir den första som får lägga vantarna på en Anytec 1221. – Det är alltid kul att ha största båten, säger han till Expressen.

Text: • 2016-08-30 Uppdaterad 2021-06-09

Följ oss på Facebook för fler båtnyheter

Anytec har tagit fram en riktig jätte med nya Anytec 1221. Första ägare blir hockeylegendaren Peter Forsberg, men båten som visades i går har han ännu inte hunnit provköra. 

– Det är en helt ny båt, lite större än de andra. Jag är supernöjd med designen. Det ska bli superkul när jag får den, men först ska den ut på Båtmässan i Gustavsberg nu i helgen, säger Peter Forsberg till Expressen. 

Apropå att båten utrustats med hela fyra Mercury på 400 hästar styck säger Peter Forsberg så här. 

– Det är väl en av få båtar som har så många motorer, så det lär väl kunna bli lite drag i den. Den ska väl göra uppåt 70 knop. Det blir otroligt kul att kunna ta sig från A till B ganska snabbt. Det är ju en sportig båt, men jag har ju en stor familj nu också och man får plats med allihop och det finns badrum och kök och så. 

Hur mycket bensin de enorma motorerna kommer att dra har Peter Forsberg ingen aning om och det är inget han vill tänka på.

– Det blir att blunda och dra kortet, säger Peter Forsberg Till Expressen. 

Anytecs VD David Stenlund fick senare frågan om någon annan än just Peter Forsberg kommer att ha råd med båten vars pris börjar på 5,8 miljoner. 

– Vi har redan fått förfrågningar från Norge och Finland om att få provköra båten, så jag är ganska säker att det finns en kundgrupp, säger David Stenlund till Expressen

 

 

 

 

Peter Forsberg stämmer förre båtpartnern

Hockeylegendaren köper Anytec

Anytec begär sig själva i konkurs


Text: • 2016-08-30
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen