Artiklar

TV: Kameran spelade in hela sjödramat

Josefine Eriksson och Per Collners tur med katamaranen utanför Söderhamn höll på sluta riktigt illa. Efter att ha kapsejsat lyckades de inte få båten på rätt köl och blev kvar i vattnet. I masten satt en kamera som filmade hela dramat till sjöss, skriver Söderhamns-Kuriren.

Text: • 2015-05-18 Uppdaterad 2021-06-09
Här sjunker familjens fritidsbåt
Niklas Eriksson har bärgat över 600 båtar
TV: Här sjunker Sweden Yachts 45:an mitt ute på havet
Därför sjunker osänkbara båtar

TV: Här kan du se sjödramat

Helgseglatsen vid ön Storjungfrun söder om Söderhamn, höll på att gå riktigt illa för Josefine Eriksson och Per Collner. Det kalla majvädret hade inte lyckats upp vattnet till normala tempreraturer. Det vara bara 5 grader när de kapsejsade. 

För att göra saken än värre hade Josefine en för stor överlevnadsdräkt som inte skyddade som den skulle. Per hade på sig en dräkt som var anpassad för sommarväder, skriver Söderhamns-Kuriren. 

Som tur var hade Per en mobiltelefon med vattentätt skal. Men trots att de ringt och larmat Sjöräddningen så kom ingen och räddade dem. Först när läget börjar bli riktigt kritiskt för Josefine, så dyker en privatbåt upp och de räddas, skriver Söderhamns-Kuriren.

Det visar sig sedan att det blivit fel när Sjöräddningens båtar beordrats till platsen. På grund av datastrul i Göteborg har de inte sett att det fanns båtar i Söderhamn. I stället skickades båtar från Gävle till platsen som tog betydligt längre tid på sig att nå fram, skriver Söderhamns-Kuriren. 

Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg var självkritiska efteråt. 

– Det är klart det är en besvikelse att inte kunna hjälpa till. Det är olyckligt när vi finns på orten, vi hade varit på plats på en halvtimme, säger Tomas Lindman på Sjöräddningen till Söderhamns-Kuriren. 

TV: Kameran spelade in hela sjödramat
TV: Här filmar de sitt eget sjödrama

Text: • 2015-05-18
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen