Artiklar

TV: Tjuven slangade från avloppstanken

En tjuv som tänkt sig slanga bränsle från en båt i Lysekil gjorde bort sig rejält. För till båtägarens glädje gjorde han ett stort misstag vid slangningen, skriver Expressen.

Text: • 2015-08-20 Uppdaterad 2021-06-09
TV: Här kör han båten rakt in i brovalvet
TV: Här kör Ronny i 60 knop på ån

När båtägaren kom till sin båt upptäckte han en slang bredvid båten och eftersom det här var tredje gången det hänt, kände han sig riktigt uppgiven. Men snart upptäckte han också en spya bredvid slangen. Efter att ha kontrollerat båten såg han att tjuven inte slangat från båtens tank, utan i stället från avloppstanken. 

– Tjuven tog helt enkelt fel lock. I stället för diesel fick gärningsmannen upp… Ja, något helt annat, säger Thomas Andersson, chef för polisens båtsamverkan till Expressen. 

På västkusten är problemen med bränsletjuvar stora och oftast klantar sig tjuvarna inte så här. Polisen delade historien på sin Facebook för att medvetandegöra problemet. 

– Vi ville dela händelsen för att uppmärksamma att det sker stölder som vi försöker att förebygga. Den här tjuven slagade nog bränsle för sista gången. Vi hoppas att det här kan avskräcka tjuvar, säger Thomas Andersson till Expressen. 

Hela förloppet liknar vandringsägner som snurrar på nätet, med polisen är säkra på att det här faktiskt har hänt. 

– Jag trodde först att det var en vandringssägen men kollegan på plats bekräftade att det var detta som hade hänt, säger Thomas Andersson till Dagens Nyheter. 

TV: Tjuven slangade från avloppstanken
TV: Tjuven slangade från avloppstanken
TV: Tjuven slangade från avloppstanken

Text: • 2015-08-20
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top