Artiklar

TV: Sälj huset – köp en katamaran

Vill du bo på båt men kan inte tänka dig en husbåt. Då kanske du borde sälja huset/lägenheten och satsa på en stor motorkatamaran. Med enorma boytor och stabila katamaranskrov är Fountain Pajots Queensland 55 en snabbgående lägenhet på vatten.

Text: • 2015-04-07
TV: Sälj huset - köp en katamaran
Queensland 55
TV: Kolla in jättekatamaranen Lagoon 630
TV: Vi testar lyxbåten Princess 43
TV: Vi tar plats i Sunseeker 48 San Remo
TV: Här kör han båten rakt in i brovalvet

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

Lyxiga båtar är oftast på tok för dyra för vanliga människor. För de flesta skulle det krävas att sälja lägenheten eller huset för att ha råd med de minsta lyxåken. Men då har man ingenstans att bo, det vill säga om man inte slår till på en motorkatamaran från franska Fountain Pajot. 

Med spatiösa boytor som du inte hittar på en vanlig båt så känns ju de stora katamaranerna som flytande lägenheter. Men vill du sätta fart kan du få upp Queensland 55 i över 20 knop. Här har du alltså lägenhet, båt och sommarstuga i ett. Värt att tänka på är också att katamaranskroven drar mindre bränsle jämfört med vanliga motorbåtar. Enligt tillverkaren hela 40 procent mindre. 

För just den här stora modellen ska du ha en rejäl villa eller lägenhet att sälja för att få råd. 55 fotaren kostar cirka 16 miljoner kronor och då ingår inte båtplats. 

Nöjer du dig med den mindre Summerland 40 är priset är inte värre än en tvåa i Stockholms innerstad, 3,9 miljoner. Då får du också en rejäl flybridge, som troligen är mycket trevligare än en balkong i avgasångor. Så vad väntar du på – sälj huset! 

Här kan du promenera runt i Summarland 40

Här kan du köpa motorkatamaraner i Sverige

TV: Sälj huset - köp en katamaran
TV: Kolla in Lagoon 630 Motor Yacht

Text: • 2015-04-07
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top