Artiklar

TV: Nya Vanquish VQ48 bjuder på spännande linjer

Nederländska varvet Vanquish har specialiserat sig på lyxiga motorbåtar i aluminium. Bland alla medelhavsglidare känns VQ48:an riktigt kul och speciell med sina linjer.

Text: • 2016-06-30 Uppdaterad 2021-06-09

Vill du ha med dig hela kompisgänget till havs, men ändå köra något som är smidigt och snabbt? Då kanske helt nya Vanquish VQ48 är något för dig. Trots sina femton meter har holländarna bakom båten skapat illusionen av en läcker daycruiser eller sportbåt. Det känns överhuvudtaget som en trend att gömma storlek med smäckra linjer. Det främsta exemplet måste ju vara jätten Alen 68, som på håll snarare påminner om en sportbåt på 6 meter. Vad båttillverkarna försöker göra är att skapa en upplevelse som ska locka sportbilsälskare att gå till sjöss. Väldigt medvetet går tillverkarna bort från känslan av skuta genom att använda material och design som mer liknar bilvärldens. 

Vanquish VQ48 erbjuder nog också rätt bra körupplevelse då de 15 metrarna och 14 tonen puttas fram av antingen dubbla motorer på antingen 600 eller 715 hästar. Toppfarten blir då mellan 40 och 50 knop. Se fler bilder här

Bilder: Alen Yacht 68 är större än du först tror

TV: Wajer Yachts är Hollands Riva – nu bygger de nytt flaggskepp


Text: • 2016-06-30
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top