Artiklar

TV: Overblue 44 är kungen av utrymme

Motorboat & Yachting har testat det italienska utrymmeskonceptet Overblue 44. Den är inte vacker, men en bekväm semester i den flytande skokartongen skulle vara svår att tacka nej till.

Text: • 2016-06-28 Uppdaterad 2021-06-09
TV: Overblue 44 är kungen av utrymme

Yta och bekvämlighet är två punkter som har blivit allt viktigare i båtlivet. Under den korta med dyrbara ledigheten vill folk i allt högre utsträckning ha det riktigt bekvämt och skönt. De önskemålen har italienska Overblue verkligen tagit till vara på och därför struntat helt i utseendet och satsat allt på insidan. 

Motorboat & Yachting som nyligen testat båten verkar rätt imponerade över vilka ytor man faktiskt fått till. För äldre kunder som båten kanske främst vänder sig till, så är det ju en jättefördel att allt går i ett plan, precis som en lägenhet på sjön. Det blir inte sämre att flybridgen snarare påminner om en altan och sträcker sig längs hela båtlängden. 

Uttrycket sommarstuga på sjön har väl aldrig passat så bra på en båt som dessutom enligt M&Y är väldigt stabil med sitt katamaranskorv. Enligt testaren Nick Burnham så gör katamaranskorven också att den till synes otymliga skokartongen faktiskt går bra i sjön. 

Kanske är det här något för svenska vatten? Kolla in testet och se om du håller med!

Här kan du klampa omkring virituellt i lådan och se hur den faktikt ser ut. Båten blir din för strax under 4 miljoner. 

 

TV: Leif-Ivan kör på grund med sin 10-miljonersbåt

TV: Seacamper 810 – tysk husvagn på vatten


Text: • 2016-06-28
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen