Elektroniskt ankare är ett bra hjälpmedel för sportfiskaren. Men den kreativa personen kan ta det ett steg längre. Kolla in filmen nedan. Foto: Max Carlgren

Artiklar

TV: Så får du oväntad nytta av ett elektroniskt ankare

Elektroniskt ankare till elmotorn är ett fantastiskt hjälpmedel för sportfiskaren. Men det går att använda till fler saker. Kolla in filmen där en kille tar hjälp av ankaret på ett lite udda sätt när han ska sjösätta.

Text: Jens Augustinsson • 2016-11-11 Uppdaterad 2021-06-09

Elmotortillverkaren Minn Kota lanserade sitt GPS-baserade, elektroniska ankare i-Pilot redan 2010. Möjlighet att automatiskt hålla sig på en position, autopilot, farthållare, rutter och trådlös fjärrstyrning är några av funktionerna.

Nu kommer tillverkaren med en uppdatering av systemet. Så här skriver man i ett pressmeddelande:

”Nu inför år 2017 tar Minn Kota i-Pilot funktionerna ytterligare en nivå genom att de har nyutvecklat systemet från grunden. Det som är den största skillnaden är en helt ny hårdvara, mjukvara och algoritm för att styra den elektroniska ankringen Spot-Lock. Resultatet är häpnadsväckande och är den mest exakta elektroniska ankringen på marknaden.

För de motorer som levereras med en extern kurssensor (heading sensor) ges ytterligare funktioner. Båten ligger stadigare mot en kurs samt att den nya JOG funktionen ger möjlighet att förflytta sig i 5 fots (1,5m) intervaller framåt, bakåt, styrbord och babord. Allt sköts med enkla tryck på den ny-designade fjärrkontrollen som har en 33% större skärm än föregångaren och svenska menyer.”
Mer information hittar du på Comstedt.se 

En som varit kreativ i sitt tänkande kring hur man kan använda det elektroniska ankaret är killen i filmen nedan. Kolla in hans kluriga trick när han ska sjösätta båten ensam.

Läs också mer om båtar och utrustning för fiske i ett stort tema i senaste numret av Båtnytt, nr 11-2016, som finns i butik nu. Eller prenumerara på Båtnytt här.

Här är Garmins nya sjökortsplottrar

10 bästa tipsen för ett lyckat begagnatköp av aluminiumbåt

Här är nya aluminiumtuffingen – från Norge


Text: Jens Augustinsson • 2016-11-11
ArtiklarLivetOmbordBåttillbehörElmotorerFiske
Rulla till toppen