Artiklar

TV: Försvunnen ensamseglare hittad – som mumie

Två filippinska fiskare hittade häromdagen båten som tillhör den tyska seglaren Manfred Fritz Bajorat, som varit saknad i ett års tid. När de gick ombord gjorde de en chockerande upptäckt, som nästan för tankarna till filmens värld - en riktig rysare.

Text: Jens Augustinsson • 2016-03-01 Uppdaterad 2021-06-09

TV: Här sjunker Sweden Yachts 45:an mitt ute på havet

TV: Hamnade i sjönöd – nio gånger på ett halvår

59-årige Manfred Fritz Bajorat hördes senast av på Facebook för ett år sedan, på hans födelsedag. Sedan dess har det varit tyst och han anmäldes som saknad.
När två filippinska fiskare häromdagen hittade hans båt på drift längs filippinska kusten anade de nog inte att de skulle få sitt livs överraskning när de gick ombord.

Där, lutad över navigationsplatsen som att han bara skulle ta en tupplur, hittade de Manfred Fritz Bajorat, eller åtminstone vad som var kvar av honom. För torra vindar, hög temperatur och den saltbemängda havsluften hade förvandlat Manfred till en mumie. Tecken tyder på att han använt sin kommunikationsutrustning ombord bland det sista han gjorde, kanske försökte han kalla på hjälp.

Och som om inte det var nog så gör man senare ytterligare fynd, värdigt ett spännande filmmanus.
Manfreds fru Claudia dog i cancer den 2 maj 2010 och på ett internetforum för seglare hittade man en sista hälsning till frun.

”30 år har vi vandrat sida vid sida men sen blev demonernas styrka större än viljan att leva. Du är borta – må din själ finna frid. Din Manfred”.

Se filmen från den återfunna båten här nedanför. Men vi varnar känsliga personer för starka bilder.

TV: Sven Yrvind sågar dagens båtliv

TV: Sven Yrvinds tips till ett extraordinärt båtliv

Galna ensamseglartävlingen Golden Globe Race återuppstår


Text: Jens Augustinsson • 2016-03-01
ArtiklarLivetOmbordEnsamseglareSegelbåt
Rulla till toppen