TV: Schulz 40 – tysk flodbåt som ser ut som en sko

Artiklar

TV: Schulz 40 – tysk flodbåt som ser ut som en sko

Olika länder har olika båtliv. I Tyskland är det stora, långsamma och bekväma flodbåtarna en stor grej. Schulz 40 är en båt som verkligen sticker ut i våra ögon med sin märkliga form, men som nog kan gå bra hemma i Tyskland.

Text: • 2015-10-05

Galeon 510 Skydeck erbjuder yta till max

TV: Här försvinner kranbilen och båten ner i djupet i Norrtälje

Med ont om kust, men många floder är långsamma flodbåtar en stor grej i Tyskland. Att ge sig ut på turer som liknar husbilslivet fast på vatten är riktigt populärt. De flesta större städer i Tyskland ligger vid floder och att besöka dem med båt måste vara otroligt häftigt. 

Den här 40 fotaren i stål från Schulz är ett riktigt bekvämt ekipage där hela formgivning andas lugn och ro. En perfekt båt för det äldre paret som plötsligt har hur mycket tid som helst. 

Kolla in de rymliga skarndäcken och badplattformen som man når med rejäla trappor. Det här är verkligen en båt för seniorer som inte har något behov av att bevisa något, utan bara vill ha det trevligt på sjön. 

I mitt tycke en otroligt ful båt, men jag kan ändå förstå charmen med att ha en båt helt designad för komfort och enkelhet. Med sina 14 ton rör den sig otroligt lugnt i tryggt i vattnet (Marschfarten är 7 knop) och bjuder på få överraskningar. Kan det bli lugnare än så här?

 


Text: • 2015-10-05
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top