1061424.jpg

Artiklar

TV: Seacamper 810 – tysk husvagn på vatten

Har du tröttnat att skumpa omkring med en husvagn efter bilen? Vill du ut på böljan den blå, men känner dig inte riktigt hemma bland alla båtsnobbar? Då kanske Seacamper är lösningen för dig.

Text: • 2015-05-04
Köpguide: Flipper 850 – Sommarstugan på sjön
Köpguide: Flipper 700
TV: Så är det att köra 4X400 Mercury Verado
TV: Vi åker Dubaipolisens X-cat i 74 knop

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

Utanför Berlin i Tyskland tillverkas båtarna Seacamper. En båt för husvagnsfolk som töttnat på landsvägarna och längtar till havet. 

Man behöver inte titta länge på en Seacamper för att inse att den inte riktar sig till sjövana. Det här är en båt för lugna vatten, såsom floder och kanaler. För all del kan man följa kusten med dem, men större äventyr än så är den inte byggd för. Däremot är det gott om plats för njutning uppe i flybridgen.

Med sin sin husvagnslook så är det ingen överraskning att det är gott om plats och i båten kan man bo länge innan man blir tokig på sina medresenärer. Varje centimeter av båtens 8 meter långa skrov har utnyttjats för boutrymme. Bekvämt är ordet och den ser lite ut som en extremform av sommarstugebåten Flipper 850. I Seacamper 810 finns det 5 kojer och 8 personer sätter sig utan problem kring matbordet. Kolla in utrymmena i filmen här nere. 

Seacamper började tillverkas i slutet av 60-talet och var tänkt att motsvara Volkswagen-bussen, fast till sjöss. Det dyra priset gjorde husvagnsbåten svårsåld och produktionen lades ned. Men nu finns Seacamp åter i produktion och går loss på 840 000 kronor. EN unik båt som kommer att dra blickarna åt sig när man lägger till.

Bilder: Här kör han med trailern kvar under


Text: • 2015-05-04
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top