Artiklar

TV: Steeler Panorama 46 – kan en båt se ut så här?

En trend sedan länge är att båtar ska vara ljusa och hitta allt mer innovativa grepp för större och fler ljusinsläpp. Holländska Steeler Yachts tar det här snäppet längre.

Text: • 2015-03-24
TV: Vi tar plats i enorma Sunseeker 48 San Remo
TV: Kolla in Lagoon 630 Motor Yacht – oceaner av utrymme
TV: Vi testar lyxbåten Princess 43
TV: Vi provkör Bavaria 420 Virtess

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

För oss ljustörstande nordbor så kanske det här är grejen. Bobåten Steeler Panorama FlatFloor 46 är nämligen om något ljus och fräsch. Med sina enorma panoramafönster och enorma utrymmen för att vara en båt så är den väl så långt man kan komma från en murrig gammal ruff på en 70-talsbåt. 

Med sin avsaknad av nivåskillnader på de två plattformarna båten är uppbyggd med (Där av namnet FlatFloor), så är det antagligen en väldigt bekväm och lättillgänglig båt som borde passa äldre motorbåtsentusiaster. Boutrymmet blir stort, luftigt och lättåtkomligt med indelningen i däck. Den raka stäven gör att ståhöjden genom hela båten är på mellan 2.10 och 2.20 meter. 

Det som möjliggjort de stora ljusa ytorna är att man helt tänkt om i hur en salongsbåt ska se ut. Förarplatsen har fått hoppa upp en våning för att bekvämligheten och boytorna ska få breda ut sig. Det kanske ser lite konstigt ut, men för båtälskare som vill ha samma bekvämlighet på båten som hemma, så är det en rätt smart lösning. 

Förarplatsen på övre däck kan också fungera som en flybridge då taket är avtagbart. Det gäller bara att kaptenen har så mycket krut i benen att han/hon orkar klättra upp dit. 

Den innovativa designen har redan belönats då Steeler Panorama FlatFloor vann European Powerboat of the year på mässan i Düsseldorf. Även båtsajten Boats.com har prisat den och utnämnde 

Vad tycker ni om Steelers design?

 

TV: Steeler Panorama 46 - kan en båt se ut så här?
Bilder: Här är lyxyachten som totalt lurar dina ögon

Text: • 2015-03-24
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top