Artiklar

TV: Svensk miljardär saknad till sjöss i Bohuslän

Det mesta pekar på att den båt som hittades drivande i havet utanför Marstrand i måndags tillhör en väldigt välkänd svensk näringslivstopp. Och förmodligen har han fallit överbord när han varit ute och fiskat.

Text: Jens Augustinsson • 2016-06-29 Uppdaterad 2021-06-09

I måndags hittade siktade en privatperson på ön Åstol nära Marstrand i Bohuslän en båt som låg och drev i havet. När han tillsammans med ett par andra personer tagit sig ut till båten hittade de en båt med uppfälld motor och riggade fiskeredskap – men ingen person ombord.

Ett stort sökpådrag startades där sammanlagt 13 båtar deltagit. Under tisdagen har det framkommit att det med största säkerhet är den svenska företagsledaren och näringslivsprofilen Christer Ericsson som befunnit sig i båten och under oklara omständigheter fallit överbord.

Christer Ericsson från Alingsås var tidigare sjökapten men gick iland och slog sig in på företagandets bana. Han grundade bland annat JCE Group, en miljardverksamhet som bland annat ägnat sig åt tillverkning av bostadsplattformar för offshoreindustrin.

Se klippet från Aftonbladet här nedan för att följa händelseförloppet efter olyckan. 

Oroväckande många drunkningsolyckor i år – enkel pryl ökar chansen att överleva

Norrmännen rasar mot ny flytvästlag


Text: Jens Augustinsson • 2016-06-29
ArtiklarLivetOmbordBåtolycka
Rulla till toppen