Artiklar

TV: Tre män saknas efter båtolycka i Halmstad

Tre män befaras ha drunknat efter en båtolycka i Halmstad i går kväll. Trots en stor sökinsats har ingen av männen ännu hittats. Sökandet har fortsatt under torsdagen, men allt hopp om att de ska hittas levande är borta, skriver Hallandsposten.

Text: • 2015-06-04 Uppdaterad 2015-06-04
Sjöräddningen: Fem saker du ska låta bli på sjön
TV: Fem tips för att slippa katastrofer till sjöss
TV: Kameran spelade in hela sjödramat
Norge inför flytvästslag

Läs mer om olyckan i Hallandsposten

Olyckan inträffade strax utanför hamnen i Halmstad vid sjutiden på onsdagskvällen. Enligt ett vittne till händelsen ska båten ha sjunkit efter att motorn inte gått att få igång. Två av männen ska enligt vittnet ha försvunnit från ytan nästan omedelbart. Den tredje personen ska ha försökt ta sig upp på den kantrade båten, skriver Hallandsposten.

Helikoptrar, dykare och båtar från räddningstjänsten deltog i letandet, men trots det är alla tre fortfarande försvunna. Allt hopp om att de ska hittas levande är nu ute (torsdag eftermiddag). Utloppet från ävlen Nissan ligger precis i närheten och männen antas ha förts med av strömmarna därifrån. De kan alltså ha förts långt ut till havs, enligt uppgifter till Hallandsposten. 

Männen påstås enligt uppgifter till Hallandsposten är 20, 22 och 26 år gamla. och hade fiskeutrustning med sig. Under onsdagskvällen ska det ha blåst hårda västliga vindar i området, vilket gjorde vattnet väldigt strömt. Eftersom Nissan rinner ut i området är det strömt redan från början. 

Enligt Kvällsposten ska männen köpt båten förra veckan och sjösatte den för första gången i går. Ingen av männen hade någon sjövana. 

– Vi vet inte om de hade flytvästar men det känns otroligt att de skulle ha haft det. De kan ha förts bort av strömmarna under ytan, säger Johan Wallin ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Halmstad till Hallandsposten. 

Han tillägger:
– Dessutom är det kallt i vattnet. Det är ingen vanlig temperatur i havet för juni, jag hörde att det var tolv grader i Tylösand häromdagen.

Under torsdagen ska ett militärfartyg med avancerat ekolod hjälpa till i sökandet, skriver Hallandsposten. 


Text: • 2015-06-04
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top