Artiklar

TV: Uppfinningen som gör din vanliga bil till en båt

Den här turkiska uppfinnaren har kommit på ett sätt hur du kan använda din vanliga bil som en båt. Nu vill han ha stöd för sitt projekt. Vad tror ni?

Text: • 2016-09-12 Uppdaterad 2021-06-09

Tanken är rätt smart, att utnyttja de hästkrafter och bekvämligheter du har i din bil också på sjön. Utförandet hittills är dock inte lika imponerande. Tror få är villiga att riskera att bilen välter ner i vattnet vid sjösättning (Se filmen). Det klumpiga utseendet talar också emot projektet, men tanken är att anordningen ska vara så billig som möjlig och då blir det väl inget Riva-liknande.  

Yusuf Kahvecioğlu som den turkiske uppfinnaren heter, skapade DOW (Drive On Water) för att han inte hade råd med en egen båt. Kahvecioğlus lösning för att överföra motorkraften hos bilmotorn till en propeller är att köra bilens drivande hjul mot trummor kopplade till en drivaxel. Det låter som en fantastiskt jobbig lösning för alla ombord. Tänk er en slirande bil och skramlande trummor en vacker dag till havs på något som mest liknar en bilramp som ramlat i sjön. 

Tråkigt nog går det så där för projektet då endast 347 kanadensiska dollar har kommit in på Kickstarter. Inom tio dagar måste han fått in 20 000 dollar. 

Med en bättre motorlösning så kan jag för min del se en framtid där stora amerikanska pontonbåtar drivs av en muskulös Dodge Ram. Amerikaner älskar ju sina bilar, så vem vet?

 

 

TV: Vi åker med i Leif-Ivans Cigarette 2150 hk

Här är den nya trenden bland motortjuvar


Text: • 2016-09-12
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top