Caoline Wixner på skotern som försvann och kom tillbaka: Foto: Anders Wixner

Artiklar

Vad hände med Carolines vattenskoter?

Det blev ju väldigt dramatiskt när Caroline Wixner försökte sig på att åka Blå Bandet mellan Ystad och Haparanda på vattenskoter. Fyra landmil från målet fick hon överge skotern som lämnades på havet. Men vad hände egentligen med den?

Text: • 2014-08-07
Läs mer: Alla funna välbehållna
Instagram: Bilder från Carolines försök
Läs mer: Jag har fruktansvärt ont i hela kroppen

Caroline känner fortfarande av resan i rygg och i höfter. En kiropraktor hjälper henne att komma tillbaka i form. Samma sak kan väl sägas gälla vattenskotern som faktiskt är upphittad. En privatperson ringde och frågade om det var hon som kört Blå Bandet.

– Han hade hittat skotern liggandes upp och ner vid en ö utanför Luleå. Sen fick jag hjälp av några vänliga själar som körde den till marinan där, säger Caroline.

Skrapig och med helt sönderslaget styre och instrumentbräda, är det oklart om den blå Yamahan fungerar.

– Vi har inte provat motorn ännu. Om den fungerar som den ska, eller går att fixa, så kanske det är värt att reparera, så vi får se säger Caroline.

Caroline grämer sig fortfarande att det inte gick hela vägen, men tänker inte försöka sig på bedriften inom den närmaste tiden.

– Inte den här sommaren i alla fall säger hon och skrattar.

Sen blir hon lite mer allvarlig och konstaterar att det var rätt kritiskt där ett tag. Att i höga vågor hoppa över till följebåten var ingen barnlek.

— Det var väldigt tufft och jag förstår att det var läskigt för familj och vänner, men jag är i alla fall vid liv, säger Caroline Wixner.


Text: • 2014-08-07
ArtiklarLivetOmbordcaroline
Scroll to Top