Artiklar

Större har du aldig sett!

Galet stora, overkligt tunga och löjligt dyra. Kolla in filmerna på världens just nu största båtar!

Text: Redaktionen • 2014-03-07

Prelude

En flytande historia som är längre än vad Empire State Building är hög sjösattes i december 2013 i Sydkorea. Färdigbyggt kommer den flytande anläggningen att vara den största som någonsin skapats.488 meter långa “Prelude” väntas vara färdigbyggt 2017 och kommer då att väga 600.000 ton och användas i produktionen av naturgas och olja.

 

 

Wind Surf

Världens största segelfartyg, Wind Surf är totalt 187 meter. Masterna är 50 meter höga och fartyget kan nå en hastighet av 10 till 12 knop på bara motorerna och upp till 15 knop med segel och motorer.

Windstarcruises.com

 

 

Oasis of the Seas och Allure of the Seas

Dagens kryssningsbåtar är redan gigantiska, men nu ska världen få ett ännu större exemplar. Royal Caribbean har påbörjat ett ambitiöst bygge, Oasis 3 ska övertrumfa systerfartygen Oasis of the Seas och Allure of the Seas i storlek.

Läs mer på Oasisoftheseas.com

 

Majestic Maersk

Majestic Maersk är världens största fartyg och som rymmer 18 000 containrar. Fartyget är 400 meter långt, 73 meter högt och 59 meter brett. Det ska ha kostat över 1,2 miljarder kronor att bygga.

Se filmer på Worldslargestship.com

 

Azzam är världens största yacht

Megayachten Azzam mäter in på hela 180 meter i längd, 21 i bredd och 20 i höjd. Tack vare 94 000 turbinladdade hästkrafter klarar den över 30 knop. Det betyder att den både är större och snabbare än världens tidigare största privatägda yacht – Chelseaägaren Roman Abramovich Eclipse. Azzam kostade fyra miljarder att bygga…

 

 

Freedom Ship

Om du inte tycker att världen redan har tillräckligt stora flytande farkoster kan du alltid satsa en slant på Freedom Ship – en hel stad på vatten som ska kunna färdas jorden runt med siktet inställt på varmt och behagligt väder.

Det amerikanska företaget Freedom Ship International har designat världens första flytande stad, ett fartyg med plats för 80 000 människor. På det 1,6 kilometer långa fartyget så ska det finnas plats för bostäder, flygplats, sjukhus, shoppingcentrum, bibliotek och parker. 

 
 
 

Text: Redaktionen • 2014-03-07
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top