Artiklar

Världspremiär: Superlätta elmotorn kan monteras på allt som flyter

Scubajet är drömmen om en superlätt elmotor som nu blivit verklighet. Vill du fuska när du paddlar SUP eller kajak och lätt paddla ifrån dina vänner, så är det här definitivt prylen för dig.

Text: Jens Augustinsson • 2016-08-30 Uppdaterad 2021-06-09

Scubajet är en allt-i-ett-elmotor som snabbt och lätt ska kunna monteras på olika flytetyg. Den mäter 81 centimeter på längden och väger måttliga 2,4 kilo.

Den är som namnet antyder en liten jetmotor. Du startar den med hjälp av den vattentäta fjärrkontrollen och det finns en inbyggd man överbord-funktion som automatiskt stoppar motorn om du välter eller faller av din båt eller bräda.

Motorn är också förprogrammerad med ett antal körlägen, anpassade för om du vill ha full kraft under kort tid eller om du under längre bara vill ha en liten extraknuff för att göra till exempel paddlingen lättare.

Tillverkaren uppger att batteriet ska räcka i upp till 1,5 timmar. Men hur länge det räcker i praktiken beror förstås på vikten på flytetyget som ska drivas och i vilken hastighet man kör.

Intruduktionspriset om man förbeställer en Scubajet på deras hemsida är 7 500 kronor. Det rekommenderade priset i handeln blir sen cirka 12 000 kronor.

Läs mer på Scubajets webb

Världspremiär: Superlätta elmotorn kan monteras på allt som flyter
Förutom att montera den som en traditionell motor på akterspegeln…
Världspremiär: Superlätta elmotorn kan monteras på allt som flyter
…så går den också att montera under till exempel en SUP-bräda eller kajak. Det ska också komma en modell som går att fästa på en dykutrustning.

Här är nya smidiga elmotorn Torqeedo 10.0 R som klarar planingsfart

Guide: Så väljer du rätt elutombordare

Så funkar Nimbus 305 med elmotor från Torqueedo


Text: Jens Augustinsson • 2016-08-30
ArtiklarLivetOmbordElmotorerTeknik
Rulla till toppen