Foto: Jet Ski World Record for Children's Hospital

Artiklar

Världsrekord på vattenskoter- Finland till Spanien

Risto Piispa åker vattenskoter genom Europa för att samla ihop pengar till ett nytt barnsjukhus. På lördag startar han sin resa och beräknar vara framme i sitt mål den 26 juli.

Text: Redaktionen • 2014-07-10
TV: Se filmen från Caroline Wixners äventyr på vattenskoter
Läs mer: Wixner om försöket att åka vattenskoter mellan Ystad Haparanda

Risto Piispa från Finland kommer i juli försöka slå ett världsrekord genom att åka från Finland till Södra Spanien på vattenskoter. Resan kommer att starta i Finland för att sedan gå via Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Frankrike för att sedan avlutas i Marbella. Det kommer bli en resa på cirka 4000 km och han kommer att köra i 8 timmars etapper varje dag.   

Målet med resan är att samla ihop pengar till ett nytt barnsjukhus i Finland och förhoppningarna är att lyckas samla ihop 100 000 euro i förmån till det nya sjukhuset. Risto själv har haft det svårt och 2008 blev han diagnotiserad med en väldigt ovanlig typ av cancer. Läkarna estimerade att han hade 7 år kvar att leva men tumören har slutat växa och Risto mår bra idag. Dock har det gett honom en annan syn på livet där inget tas förgivet och att aldrig ge upp.

Du kan läsa mer om Risto här.


Text: Redaktionen • 2014-07-10
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top