1324436.jpg

Artiklar

Vi har kikat på nya Buster S

Buster sjösätter nu en ny generation av sin populära modell Buster S.

Text: Mikael Mahlberg • 2016-08-10

Busters minsta modeller har tidigare saknat självläns, något nu Buster ändrar på med den nya generationen Buster S. Denna lilla aluminiumbåt bär upp till fyra personer och 30 hästkrafter. Faktum är att hela båten är ny – från skrov till inredning. Modellen kommer i tre versioner, S1 med rorkult som styrs från akterbänken, S2 med sidopulpet och SCC med mittpulpet.

Vi tar en kort provtur i SCC utanför Åbo och kan direkt konstatera att skrovet är körglatt med en 30-hästare. Med två personer planar vi upp snabbt och köregenskaperna är riktigt sportiga. Om skrovet verkligen går bättre i hög sjö låter vi vara osagt.

Självlänsen är onekligen praktisk, Buster S kan nu ligga vid bryggan utan tillsyn en längre tid utan att ägaren behöver åka dit och ösa. Men den förhöjda durken gör också att sittbänkarna hamnar högt upp. Passageraren på förtoften sitter högt och utan att kunna luta sig mot relingen. Körställningen på akterbänken hade också kunnat vara bekvämare, bland annat saknas ryggstöd. I övrigt är nya Buster S en rejäl sak i plåt utan krusiduller. Precis som varvets övriga modeller är den suveränt stadig i sidled – tre av redaktionens medlemmar kan sätta sig på relingen utan att båten lutar obehagligt mycket. Skrovet är främst gjort för motordrift men i nödfall går det också att ro från förtoften.

Gratis båttester av Buster

Test: Buster Magnum M5


Text: Mikael Mahlberg • 2016-08-10
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top