Om du har rätt kompetens och personlighet kan du bli del i teamet på Orust // Foto: Hallberg-Rassy

Artiklar

Vill du bli båtbyggare?

Det klassiska Orustvarvet söker ny arbetskraft

Text: Martin Strömberg • 2019-10-14 Uppdaterad 2021-06-09

Nu kan drömmen om att få vara en del av ett team som bygger klassiska båtar bli verklighet.

Hallberg Rassy söker arbetskraft inom flera olika kategorier och här följer lite mer information till dem som är intresserade.

Från företagets hemsida:

 

Inredningssnickare

Hallberg-Rassy Varvs AB på Ellös, Orust, söker nu fler inredningssnickare. Arbetsuppgifterna består i att bygga träinredningen i våra båtar. Du behöver ha erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i båtar, inom möbelsnickeri eller byggsektorn. Yrkesutbildning som båtbyggare eller finsnickare är en merit. 

 

Teknisk Reservdelssäljare

Hallberg-Rassy Parts AB är ett företag i Hallberg-Rassykoncernen och servar Hallberg-Rassybåtar samt dess besättningar med original reservdelar och tillbehör.

Vi arbetar ständigt med att utöka vårt sortiment och öka vår servicegrad och söker nu en ny medarbetare till vår verksamhet i våra lokaler på Hallberg-Rassyvarvets område i Ellös.

Vi är idag fem anställda och omsätter 16 MSEK.

Du behöver ha kunskap och intresse av segelbåtar samt ha god teknisk förståelse. Orderflödet kommer genom webbshop, epost, inkommande telefonsamtal och besök i vår 260 kvadratmeter stora butik i Ellös.

Då en stor del av våra kunder finns utanför Sverige är det nödvändigt med bra kunskaper i engelska i både tal och skrift, samt önskvärt med kunskaper i tyska. Vi förutsätter även att Du bemästrar svenska i tal och skrift. Jobbet ställer även krav på allmän datorkunskap samt gott ordningssinne.

 

Laminerare

Hallberg-Rassy Marinplast AB är ett båtvarv lokaliserat på den bohuslänska graniten i Kungshamn. Vi tillverkar båtskrov till Hallberg-Rassy Varvs AB på Ellös. Produktionen består av laminering skrov, däck, bottenstockar, roder samt lackering av trädetaljer till vår interna monteringsavdelning. Komponenterna slutmonteras, ytbehandlas och slutligen leveranssäkras.

Vi är på Hallberg-Rassy Marinplast AB idag drygt ett 20-tal medarbetare och behöver ytterligare förstärka vår bemanning i produktionen.

Vi söker Dig som har erfarenhet och yrkesvana av att bygga båtar.

Vi söker Dig som har praktiskt handlag från liknande eller likvärdig yrkesutövning och intresse för att lära dig vår produktion och för att utvecklats tillsamman med oss i vår organisation.

Din personlighet präglas av ordning och reda med god förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp.

 

Mer information här.

Test: Båtnytt seglar nya kaxiga Hallberg Rassy 340

Ny 40-fotare från Hallberg Rassy

Ljusning för svenska segelbåtsvarv – Hallberg Rassy och Najad anställer


Text: Martin Strömberg • 2019-10-14
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen