Från och med 2021 kommer Volvo Penta att sluta sälja motorer från Seven Marine // Foto: Mikael Mahlberg

Artiklar

Volvo Penta slutar sälja Seven Marine

"Vill skicka ett tydligt meddelande"

Text: Martin Strömberg • 2020-11-10 Uppdaterad 2021-06-09

 

Volvo Penta meddelade i veckan att man kommer att sluta sälja och marknadsföra Seven Marine från och med den 1:a januari 2021, och att man kommer att fasa ut produktionen så snart efterfrågan tillåter. 

Företaget kommer att fortsätta att lägga fokus på sin hållbarhetsutveckling och att nå nollutsläpp med hjälp av förnybara, fossilfria bränslen, el och hybridteknik samtidigt som man tillhandahåller innovativa lösningar för den marina industrin.

– Vi vill skicka ett tydligt meddelande. Vi tror att utombordarsegmentet kommer att fortsätta att vara viktigt för fritidsmarknaden, men vårt fokus är att driva framsteg inom hållbar teknik. Därför kommer utforskningen av ny teknik tillsammans med utvecklingen av vår kärnverksamhet, som Volvo Penta IPS och sterndrive, för närvarande att vara centrum för vårt arbete framöver, säger Heléne Mellquist, Vd Volvo Penta.

Volvo Penta kommer dock att fortsätta att ta ansvar för produkterna och stödja redan befintliga kunder som anväder de produkter som finns i bruk.

 

Detta är planen för Volvo Pentas nya monstermotor

Nya värstingar från Seven Marine

Båtnytt i Florida: Vi drar iväg med 2508 hästar från Seven Marine på akterspegeln

TV: Se Seven Marines monstermotor skjuta vilt


Text: Martin Strömberg • 2020-11-10
Artiklarpraktisktbatagande
Rulla till toppen