1468321.jpg

Artiklar

XO Explorer – världspremiär i Düsseldorf

Under megamässan i Düsseldorf premiärvisas XO Explorer. Vi smygkikar på båten som ska följa upp förra årets stora succéer med XO DFNDR och Cruiser.

Text: Anna Sandgren • 2018-01-03 Uppdaterad 2021-06-09

XO lanserar ännu en ny premiumbåt för åretruntbrukaren och för dig som vill ut på havet oavsett väderlek. XO Explorer är konstruerad för dig som älskar att köra båt, eller snarare – den är designad med föraren i centrum. Ett tänk som vi bland annat känner igen från svenska Marell 850 WA. Både föraren och co-drivern är placerade i båtens mitt och sitter i stolar med dämpade säten, allt för att öka känslan av kontroll.

Lanseringen sker efter stora framgångar med 2017-årsnyheter, XO Cruiser och XO DFNDER, som Båtnytt testade under minst sagt vilda förhållanden i engelska Pool förra vintern. Världspremiären blir under Boot Düsseldorf i slutet av januari, men vi kan redan nu ge ett smakprov på hur båten ser ut.

XO:s filosofi “Design By Sea” ligger bakom tänket för nya Explorer, där syftet är att skapa en båt som säkert tar dig fram genom stökig sjö och oavsett väderförhållanden. Ett djupt v-bottnat skrov på hela 23 grader samt en robust och militärklassad skrovkonstruktion i aluminium, ska borga för säkerhet och hållbarhet. Hytten är utformad för att erbjuda sikt i 360-grader, allt för att maximera både körupplevelsen och trivseln ombord vid stillaliggande. Kabinen och akterdäcket kan dessutom göras om till en öppen social yta för den som vill njuta med vänner och familj i hamn och vid vackert väder.

XO Explorer - världspremiär i Düsseldorf

FAKTA XO Explorer

Längd 9,9 meter (utan motor/-er)
Bredd 3 meter
Djupgående 1,1 meter (med motorer nedfällda)
Bränsletankar 2 x 365 liter
Max motorer 2 x 350 hk
Toppfart + 40 knop
CE-klass: C
Antal personer 10
Info XO Boats


Text: Anna Sandgren • 2018-01-03
ArtiklarBåtnytt
Scroll to Top