Yamaha EX-serien ska ge Sea Doo Spark en match i budgetsegmentet. Foto: Yamaha

Artiklar

Yamahas nya skoter utmanar i budgetsegmentet

Med hård prispress såg Sea Doo till att deras modell Spark blev rena folkskotern när den släpptes för några år sedan. Nu svarar Yamaha med att lansera en egen budgetmodell. Kolla in deras nya EX-serie.

Text: Redaktionen • 2016-11-02 Uppdaterad 2021-06-09

Fram tills nu har Sea Doo Spark varit herre på täppan när det gäller små, billiga vattenskotrar. Yamahas minsta serie har varit V1, som i och för sig konkurrerat med Spark genom att många valt den större motorn på Spark och då hamnat på ett liknande pris som V1.

Men nu försvinner V1 och istället kommer nya Ex-serien. Det är en tresitsig modell med tre varianter på samma skrov. Den ska vara lättare, kortare och billigare än någon tidigare modell från Yamaha. Deluxe-modellen är utrustad med Yamahas Ride-system som låter dig gasa och bromsa med två reglage på styret.

Samtliga modeller i Ex-serien använder Yamahas nya motor TR1 som vi kört i VX–skrovet. Den är lättare och mer kraftfull än tidigare motorer i det minsta segmentet. Priserna börjar på 85 900 kronor.

Dessutom lanserar man en ny racingmodell som heter GP1800. Den följer upp Yamahas tidigare GP1200 och GP1300R som varit -populära racingmaskiner. Den har Yamhas SVHO-motor, Ride-systemet och Yamahas nya lättare skrov. GP1800 kostar 185 900 kronor.

Yamahas nya skoter utmanar i budgetsegmentet
Yamaha EX Deluxe.
Yamahas nya skoter utmanar i budgetsegmentet
Yamaha EX Sport.
Yamahas nya skoter utmanar i budgetsegmentet
Yamaha EX.

Test: Så bra är Yamahas tungviktarskoter FX SVHO

TV: Förhandstitt på Sea Doo Spark

TV: Ny mot gammal skoter i nostalgifajt


Text: Redaktionen • 2016-11-02
ArtiklarLivetOmbordVattenskoter
Rulla till toppen