Det var full rulle under årets sommarsäsong i Hammarbyslussen.

Båtnytt

35 000 båtar gick genom Hammarbyslussen

35 tusen fritidsbåtar – varav 18 blev hängandes i förtöjningstamparna. Årets båtsäsong blev en intensiv tid i Hammarbyslussen.

Text: Joakim Hermansson • 2021-12-31 Uppdaterad 2022-03-22

Stockholms Hamnar summerar en intensiv säsong i Hammarbyslussen, med över 35 000 fritidsbåtar som slussade mellan Mälaren och Saltsjön under perioden april till oktober. Slussportarna öppnades nästan 10 000 gånger, och Skansbron alldeles bredvid öppnades 1 900 gånger.

– Vi ger toppbetyg till alla som har slussat! Trots att det ibland varit trångt så har det bara varit glada miner och väldigt få incidenter. Och som tur var inga allvarliga sådana, hälsar Stockholms Hamnars personal i Hammarbyslussen, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Så gör vi bort oss när vi slussar – slussvakten berättar

Den 3 juli var sommarens mest hektiska dag, då totalt 758 fritidsbåtar slussade, och under Havskajakens dag sattes nog rekordet för antal flytetyg i en och samma slussning när runt 60 kajaker samsades om utrymmet.

Bland säsongens missöden kunde slussvakterna räkna in att 18 båtar knöts fast vid slussning och blev hängande, att en båt körde in i bron med masten innan bron öppnat, att sex personer ramlade i vattnet och att tre betalkort och en mobiltelefon hamnade i vattnet.

TV: Häng med i Praktiskt Båtägandes slusskola


Text: Joakim Hermansson • 2021-12-31
BåtnyttLäsvärtNyheterFritidsbåtarKajakMotorbåtSegelbåtSlussar
Scroll to Top