Allt på sjön i Gustavsberg, Sveriges största flytande båtmässa. Foto: Sweboat/Pressbild

Båtnytt

Äntligen säsong för flytande båtmässor

Sommaren börjar lida mot sitt slut men det finns fortfarande några sätt att krama de sista solstrålarna ur båtsäsongen. Vad passar då bättre än att gå på båtmässa?

Text: Elinor Karlin • 2022-08-11 Uppdaterad 2022-08-15

Sommaren börjar lida mot sitt slut men det finns fortfarande några sätt att krama de sista solstrålarna ur båtsäsongen. Vad passar då bättre än att gå på båtmässa? Många är de båtmässor som blivit inställda under pandemin, men just nu ä det fritt fram att planera för roliga evenemang. Nu är vi dessutom i högsäsong för flytande båtmässor. Här listar vi de stora båtmässor som är på gång i landet och runtom just nu. 

Karlshamn Boat Show 2022

19–21 augusti
Under tre fina dagar i Blekinge bjuds vi in att kika på motorbåtar i olika former. Det är mest mindre båtar som visas upp, men det lär finnas något även för den som vill övernatta ruffat. Även båttillbehör och föreningar som Svenska Kryssarklubben finns på plats. 
https://karlshamnboatshow.se/

Copenhagen Boat Show 2022

25–28 augusti 
Bor du till så du har närmare över sundet? Då kan man lägga den sista helgen i augusti på att svänga över till Köpenhamn för att besöka Danmarks största flytande båtmässa. Här finns något för dig som intresserar dig för alltifrån motordrivet till riggat och flerskrovigt.
https://copenhagenboatshow.com/

Orust Sailboat Show med Öppet Varv 2022

26–28 augusti
Mässan i Ellös på Orust började i Hallberg-Rassys egen regi, då de från början visade upp sitt eget varv och sina båtar. Nu har mässan växt i samarbete med Sweboat, och i år samlar de alla de största segelbåtstillverkarna på samma ställe. 
https://www.orustsailboatshow.se/

Marstrand Motorboat Show 2022

26–28 augusti
Drygt 21 sjömil längre söderut (sju mil med bil) står Sweboat värd för ännu en båtmässa, med inriktning motorbåtar. Båtvarv och återförsäljare från hela landet bidrar med båtar och detaljer att utrusta sig med för att klara båtlivet. 
https://marstrandmotorboatshow.se/

Allt på Sjön i Gustavsberg 2022

2–4 september
Nu är det dags för Sveriges största flytande båtmässa! På Värmdö, i mellanskärgården utanför Stockholm, öppnar Gustavsberg upp bryggorna för några av Sveriges bästa motor- och segelbåtar. Även denna mässa arrangeras av Sweboat. 
https://www.alltpasjon.se/

Trosa Boat Show 2022

23–25 september 
Den sista hela helgen i september hoppas man på sol i Sörmland, när företaget bakom bland annat Trosa Gästhamn har startat en helt ny flytande båtmässa. De skulle haft premiär förra året, men tvingades likt många andra att skjuta på evenemanget. Mässan kommer att genomföras på piren i gästhamnen, med utställare både på land och i vatten. 
https://www.trosaboatshow.se/


Text: Elinor Karlin • 2022-08-11
BåtnyttAllt på sjönBåtmässaHallberg-Rassy
Rulla till toppen