Den som vill gå på flytande båtmässa i augusti får lämna Marstrand och söka sig till Orust i stället. Foto: Sweboat/Pressbild

Båtmässa

Ingen båtmässa på Marstrand i augusti

Den stora mässhelgen på västkusten i augusti blir decimerad. Nu meddelar arrangören Sweboat att konjunkturläget tvingar dem att pausa den flytande båtmässan i Marstrand, som skulle genomförts i augusti.

Text: Elinor Karlin • 2023-06-26 Uppdaterad 2023-07-14
Mats Eriksson, Sweboat. Foto: Elinor Karlin

Förra året arrangerades två flytande båtmässor samma helg på västkusten: Marstrand Motorboat Show, samt Orust Sailboat Show på Hallberg-Rassyvarvet i Ellös. Men nu står det klart att utställarna inte är tillräckligt intresserade av att ställa ut på två mässor samtidigt. Därför blir mässan i Marstrand inställd i år.

– Att arrangera två mässor samma helg och med stora fasta kostnader på båda platserna, fungerar i tider där ekonomin är god och efterfrågan på båtar och tillbehör är stark. Nu står vi inför en osäker säsong där branschen är förberedd på en lägre efterfrågan och då ser man över sina kostnader. Därmed har vi inte tillräckligt många utställare anmälda i år, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat, i ett pressmeddelande.

Mässan skulle ha ägt rum den 25–27 augusti. De utställarna som anmält sig kommer att erbjudas plats på mässan på Orust i stället, samma helg.

– Trots konjunkturen är vi ändå glatt förvånade över hur många som förbereder sig för en sommar på vattnet, säger Mats Eriksson.


Text: Elinor Karlin • 2023-06-26
BåtnyttBåtmässaMarstrand Motorboat ShowMats ErikssonOrust Sailboat ShowSweboat
Rulla till toppen