I småbåtshamnen finns idag cirka 200 båtplatser samt parkeringsplatser. Fastigheten är på nästan 14 hektar och består till en del av en egen skyddad havsvik. Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Båtnytt

Köp en egen småbåtshamn

Är du trött på att leta båtplats? Eller vill du både bo och jobba vid havet? Nu är en småbåtshamn inklusive boende till salu. Bara att slå till!

Text: Fredrik Olsson • 2024-03-17 Uppdaterad 2024-03-17

Många av oss drömmer om att göra hobbyn till jobb, men det är inte alla som får chansen. För den som älskar båtliv skulle det smaka mumma att få tillbringa dagarna med att pyssla om en hel hamn, sommartid full av båtar!

Nästan tomt på båtar nu, men gissningsvis mycket aktivitet runt de 200 båtplatserna under sommarhalvåret. Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Nu är just en sådan, med 200 båtplatser, till salu i Hässelmara på Värmdö utanför Stockholm. Totalt rör det sig om fem fastigheter, med en sammanlagd areal på 13,8 hektar, där 31 500 kvadratmeter utgörs av vatten. Enligt mäklaren finns det potential för bland annat ytterligare 150 platser och vinterförvaring. Och efterfrågan på båtplatser så nära Stockholm är inte precis liten, vilket borde betyda möjligheter till en stabil verksamhet framöver.

Gästhuset, med terrass och trevlig havsutsikt. Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling
Gästhuset invändigt. Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Som om inte det vore nog finns det möjlighet att bo i direkt anslutning till hamnen. Då får man köpa till Hässelmara gård, som nyligen avstyckats. På den delen av fastigheten finns också ett gästhus på 70 kvadrat och en fristående stuga på 50 kvadrat.

Visst låter det fantastiskt? Som vanligt i sådana här sammanhang finns det dock ett litet aber, och det är förstås priset: 34 miljoner får man punga ut med. Men tänk vilken dröm!


Text: Fredrik Olsson • 2024-03-17
Båtnyttsjönära fastighetersmåbåtshamn
Rulla till toppen