Uppehållsväder mellan skurarna på Värmdö. Morgondagen spår bättre väder i prognosen. Foto: Elinor Karlin

Allt på sjön

Mässtips: Detta ska du titta på när du besöker Allt på sjön

Det är fuktigt i Gustavsberg på årets flytande båtmässa Allt på sjön. Men inget regn är evigt - här är ljuspunkterna på årets båtmässa.

Text: • 2023-09-01 Uppdaterad 2023-11-01

Tillbehören. De stora båttillbehörsbutikerna är som vanligt här och har lite roliga mässerbjudanden. Bland annat har Seasea ställt upp en egen outlet på bryggan.

Ny svensk båtmodell. Lynxmar är ett helt nytt namn på marknaden som gör premiär nu i helgen. Under fredagen får man se hyttåten Lynxmar C 26 i aluminium och under lördagen tillkommer en öppen 20-fotare. Enligt upphovsmannen själv är det en båt för alla som vill vistas i skärgården året om. En artikel om båten utlovas nästa vecka!

Ovanliga båttyper. Vad sägs som en egen flotte till höstens kräftskivor eller sommarens slöturer på sjön? Stabil med dubbla pontoner och handikappvänlig ombordstigning med plats för rullstol.

Elektriskt. I Älvsjö i våras visades Mantaray upp för första gången, då inte ens sjösatt. Nu har den gått sin första säsong i vattnet. Och säsongen har varit bra för denna foilande, menar tillverkaren. Väljer man att sätta i fossilmotor så drar den 0,4 liter bränsle per distans vid 27 knop. Passa på att besöka!


Text: • 2023-09-01
BåtnyttAllt på sjönBåtmässa
Rulla till toppen