Det blir Sverigepremiär för Beneteau Oceanis 34.1. Foto: Beneteau

Båtmässan i Göteborg

PB:s testredaktör inför mässan: ”Som kalvar på grönbete”

Nu ges tillfällen att träffas – men det är framförallt en viss kölbåt som Joakim Hermansson ser fram emot att få titta på. En 34-fotare som gör Sverigepremiär.

Text: Elinor Karlin • 2023-02-01 Uppdaterad 2023-02-01

Joakim Hermansson är testredaktör och seglingsexpert i Praktiskt Båtägande. I helgen planerar han som så många andra att besöka Båtmässan i Göteborg efter två års pandemiupphåll.

– Sprillans nya kölbåtar hör inte till vanligheterna på en inomhusmässa, men nu ska Beneteau visa upp sin nya Oceanis 34.1, den får Sverigepremiär på mässan. Det är agenturen Yachtsale som tar dit den, säger han.

Som hängiven seglare så är det framförallt segelbåtarna som han är mest nyfiken på.

– Jag gillar att gå runt på jolleavdelningen, där finns alltifrån entypsklassen ILCA, som tidigare hette Laser, till snabba och komplexa 505:or – tävlingsjollar som man knappt vågar segla med.

Senast mässan kunde genomföras var i februari 2020, precis innan pandemin bröt ut i Sverige.

– Nu är det framförallt kul att det faktiskt blir en mässa igen! Det var samma sak på mässan Boot i Düsseldorf, alla var som kalvar på grönbete. Det är väldigt roligt att ses igen.

Det pratas om att många utställare har tappat intresse för att stå på mässa – är det något du har märkt av?

– I Düsseldorf var utbudet kanske lite tunnare än vanligt. Det var lite bredare gångar, lite större sällskapsytor, och det är något som brukar tyda på att arrangörerna inte sålt in lika mycket. Men det som fanns där var väldigt intressant. Däremot var det stora utställare som inte alls var där, hela Hanse-familjen bland annat. Det känns lite märkligt att de inte ställde ut på hemmaplan.


Text: Elinor Karlin • 2023-02-01
BåtnyttBåtmässaBåtmässan
Rulla till toppen