Superyachten har fått sin design efter en outrigger, den typ av asymmetriska kanoter som traditionellt använts i södra Stilla havet.

Båtnytt

88 meter lång lyx-“kanot” till salu

Nu säljs superyachten som överlevde tsunamin 2004 - en 88 meter lång lyxkryssare som för närvarande ligger utanför Malaysia.

Text: Elinor Karlin • 2021-12-06 Uppdaterad 2021-12-14

Den tvåskroviga superyachten Asean Lady är till salu – för den som har 30 miljoner euro över i fickan. Katamaranen är asymmetrisk, med ett kort och ett långt skrov, och inspirationen kommer från de bambukanoter som traditionellt används i södra delen av Stilla havet, omkring Polynesien. Yachten byggdes 2004 och fick året efter utmärkelsen “Mest innovativa motoryacht” som delas ut av tidningen Showboats international. Fartyget ägs av den malaysisk-kinesiske affärsmagnaten Vincent Tan.

Det är förberett för vattenskoterförvaring på däck, perfekt för dig som vill sjösätta snabbt. Foto: Pride Mega Yachts
En av sviterna. Foto: Pride Mega Yachts
Helikopterdäck, redo för landning. Foto: Pride Mega Yachts

Marschfarten på fartyget ligger på 12 knop, men den ska kunna toppa på 15 knop med hjälp av sin motor från Caterpillar på 2000 hästkrafter. Om den nya ägaren vill ta emot sina gäster ute till havs så kan de använda helikopterplattan på akterdäck. Och gäster finns det gott om, yachten är designad för att ta emot upp till 22 gäster och en besättning på 18 personer.

Asean Lady är också känd för att ha överlevt tsunamin i Sydostasien 2004, då hon låg för ankar utanför Phuket.

Ägaren begärde först 30,5 miljoner euro, men utgångspriset blev en halv miljon lägre, enligt Luxuo.com. Båten ligger just nu på ön Langkawi, utanför Malaysia.

En tidigare film som presenterar båten, publicerad 2019:


Text: Elinor Karlin • 2021-12-06
BåtnyttNyheterFilmerMotorbåtSuperyacht
Scroll to Top