Båtbussen Anna Lek trafikerar – i vanliga fall – Klarälven dagligen 10-19 hela sommaren. Men nu har trafiken strandat något på grund av för lågt vatten. Foto: Max Carlgren

LivetOmbord

Båtbussar ställs in – på grund av vattenbrist

Värmländska Karlstad trafikeras sommartid av båtbussar i Klarälvsdeltat. Men nu har de stött på problem – vattennivåerna är för låga.

Text: Jens Augustinsson • 2017-07-27 Uppdaterad 2021-06-09

Värmländska Karlstad trafikeras sommartid av båtbussar i Klarälvsdeltat. Men nu har de stött på problem – vattennivåerna är för låga.

Reguljära båtbussar i Klarälven låter kanske som hittepå men det är det inte. Under sommarmånaderna juni till augusti åker du ståndsmässig kollektivtrafik i gamla fina båtbussar på Karlstads vattenvägar. Du kan läsa ett längre reportage om dessa i Båtnytt nummer 7-2017, som finns i butik nu.

Men nu har de stött på oväntade problem med att hålla tidtabellerna. Den regnfattiga sommaren har bidragit till torka och låga vattennivåer på många håll i landet. Och i Karlstad har man fått ställa in vissa avgångar för båtbussarna då det inte finns tillräckligt med vatten under kölen vid vissa av hållplatserna i Klarälven. 

Nyligen gick det till och med så långt att en båtbuss gick på grund och passagerarna fick evakueras, skriver Aftonbladet

Resmål: Mariestad – en gästhamn mitt i pärlan

Över 100 år gamla träbåten Taifun är i nyskick

Test: Buster M – ny design på storsäljaren


Text: Jens Augustinsson • 2017-07-27
LivetOmbordNyheterNyheter
Scroll to Top