LivetOmbord

Brittiska Fairline överraskar med superlyxig dagtursbåt

Klassiska brittiska lyxmärket chockar med djärv design.

Text: Jens Augustinsson • 2017-09-20 Uppdaterad 2021-06-09

Klassiska brittiska båtmärket Fairline har haft en skakig resa de senaste åren. Men det hindrar inte att man i jämn takt presenterar nya modeller.  Snart börjar man rulla ut en helt ny serie båtar, kallad ”F-line”. Först ut blir en 33-fotare, vars design nog får många att höja på ögonbrynen. Utseendet har lite att göra med märkets i övrigt ganska klassiska lyxbåtar. För linjerna står italienaren Alberto Mancini, som nyligen korades till ”Yacht designer of the year” vid galan World Yacht Trophies, organiserat av magasinet Yachts France.

Brittiska Fairline överraskar med superlyxig dagtursbåt
Fairline 33 ”F-line”. Illustration: Fairline Yachts

I grundmodellen hittar du en enkelmonterad Volvo Penta-diesel med konventionellt drev. Men den går också att beställa med dubbla dieslar eller dubbla bensin-åttor.

Det finns inte mycket information att få kring båten än.  Men det är klart att den får ett stort soldäck i fören och under det en kabin. Det nämns också att båten kommer vara utrustad med någon form av innovativ, nedfällbar akterspegel (som man får förmoda kommer fiungera som badbrygga). 

Fairline kallar den dagtursbåt. Och för att vara en sådan, sina 33 fot till trots, så får man nog säga att prislappen är ganska kraftig. De vill ha 210 000 brittiska pund, motsvarande 2 260 000 kronor – exklusive skatt. Modellen släpps tidigt under 2019 men man uppges redan nu ha dussinet förhandsbeställda.

Fairline på fallrepet

Axopar bygger lyxmodell tillsammans med bilföretag

TV: Vi tar plats i Sunseeker 48 San Remo


Text: Jens Augustinsson • 2017-09-20
LivetOmbordNyheterMotorbåtNyheter
Rulla till toppen