Det var i en smal passage utanför Uddevalla hamn som de två bulkfartygen kolliderade // Foto: Uddevalla hamn

Båtnytt

Bulkfartyg kolliderade utanför Uddevalla

Har inletts en förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik.

Text: Båtnytt • 2021-11-15 Uppdaterad 2022-04-27

Två bulkfartyg kolliderade vid 18-tiden på söndagen utanför Uddevalla. Ingen person ska ha blivit skadad och fartygen flyter men är tills vidare stoppade. Det ena fartyget var på väg in i hamn och det andra på väg ut.

– Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik, säger Christian Carlsson vakthavande befäl på kustbevakningen.

Det ena fartyget var på väg mot Uddevalla och det andra ifrån staden när de kolliderade i en smal passage. Enligt kustbevakningen ska det dock inte röra sig om några skador under vattenlinjen.

– De flyter som de ska och vi samarbetar nu med transportstyrelsen för att kontrollera fartyget som ligger i Uddevalla. Det andra har vi bett ankra upp utanför Stenungsund, säger Christian Carlsson, enligt svt.se.

Förhör kommer nu att hållas med befälen på de båta båtarna och Transportstyrelsen ska avgöra om fartygen är sjödugliga innan det kan bli aktuellt för dem att fortsätta resan. Hur lång tid det kommer ta är i nuläget oklart.

– Det beror på vad som kommer fram i förhören och vad våra undersökningar visar, säger Christian Carlsson vid Kustbevakningen.

En förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik är upprättad.


Text: Båtnytt • 2021-11-15
BåtnyttNyheterBulkfartygNyheterUddevalla
Scroll to Top