Buster Mini är som namnet antyder minst i modellprogrammet. Nu kommer den i en uppdaterad version. Foto: Buster

LivetOmbord

Buster presenterar uppdaterad minsting

Buster tuffar till lillasyster i modellprogrammet.

Text: Livetombord.se • 2017-09-08 Uppdaterad 2021-06-09

Busters minsta båt, Buster Mini, har bakats om något och fått tillnamnet Sport. Förändringar man gjort är att montera styrpulpet och ge båten en större motor. Enligt Buster ska Buster Mini Sport lämpa sig väl som förbindelsebåt till stugan eller som den yngre båtfararens första pulpetbåt. Den nya Buster Mini Sport presenterades på höstens flytande utställningar i Helsingfors, Stockholm och Oslo.

Den vanliga Buster Mini är planerad för 2–8 hästkrafters motoreffekt och båten fungerar enligt Buster också fint med elmotor. Mini Sport däremot är certifierad med en Yamaha F9.9-motor, som ger den lilla båten en fart på drygt 20 knop.

Båten är helt byggd i aluminium och är osänkbar. Båten är också utrustad med det patenterade EasyBail-länssystemet. På styrpulpeten finns monteringsutrymme för plotter och/eller fiskeekolod. Som tilläggsutrustning kan styrpulpeten förses med vindruta.

Buster Mini Sport är hyfsat smidig att hantera. Vikten inklusive motor är drygt 160 kilo, motorn lyfter man av för hand och utan motor blir båten ganska smidig att hantera och kan till exemepel dras upp på stranden av två personer.

Gratis båttester av Buster

Uppåt för båtförsäljningen – dessa är hetast på begagnatmarknaden

Gratis båttester av Yamarin, Finnmaster och Jeanneau


Text: Livetombord.se • 2017-09-08
LivetOmbordNyheterMotorbåtNyheter
Scroll to Top